Onlinepoker

Ett av de mest klassiska kortspelen finns, självklart, att på Internet. Det är extremt populärt med nätpoker och det verkar inte gå att komma ifrån att det år efter år behåller sina inbitna spelare.

Poker på internet har funnits sedan sent 1990-tal, men det tog inte ordentlig far förrän 2003 som det riktigt stora intresset väcktes. Detta efter att Chris Moneymaker kvalificerades till poker-vm genom en onlineturnering. Han gick vidare och vann hela turneringen, vilket skapade ett enormt intresse för onlinepoker. Poker-vm heter egentligen WSOP och spelas en gång om året i Las Vegas, USA.

Olika typer av poker online

Det finns minst lika många pokervarianter online som det finns fysiska. Det finns dock ett antal som är överläset mest populära. Bland dem är Texas Hold ’em No Limit det mest välkända och spelade.

Texas Hold ’em No Limit är enligt många den svåraste och mest insattstyngda pokertypen. Detta är dels för att de inte finns någon gräns för hur mycket du kan satsa, under någon del av spelet, men också för att det är ett spel där oddsen förändras otroligt snabbt. Det är denna variant som spelas i poker-VM, som är den mest prestigefyllda turneringen i pokervärlden.

Ett annat spel som även det är populärt online är Omaha. Det är en variant av Texas Hold ’em, där den största skillnaden är att varje spelare får fyra stängda kort i stället för två. Omaha är ett spel som även det svänger otroligt fort och som för det otränade ögat kan tyckas otrolig komplicerad, trots att reglerna är tämligen simpla.